Het voordeel van online wisselgeld

Herinner je het laatste bedrag dat je hebt gepind? Tot op de cent af? Waarschijnlijk niet, ik niet tenminste. In ons hoofd ronden we dit soort bedragen altijd af. Sta je bij de supermarkt een bedrag van €19,65 af te rekenen dan maak je er automatisch €20,- van. In principe is die €0,35 die je 'niet hebt uitgegeven' in je hoofd al wel uitgegeven. Dit mis je dus ook niet zo snel. Ik wilde daar iets mee gaan doen toen Peaks op mijn pad kwam. Dit is een app die onderdeel uitmaakt van de Rabobank.

 

De kosten van Peaks

Ik heb het vaak over beleggen met je wisselgeld, via Peaks. Ik laat zien hoe groot mijn portfolio is en wat ik er op het moment mee verdien. Dit is nog niet echt verdiend omdat ik het niet uit zal cashen op korte termijn. Ik doe dit voor de termijn van 15 jaar. Ik vind het belangrijk om naast alle positieve berichten over gemaakt rendement ook te praten over de kosten. Wat kost het gebruik van deze app mij nu precies? Ik ging op onderzoek uit en deel in dit artikel de resultaten met je! Hint: het is misschien wel goedkoper dan je bij voorbaat denkt ;)

Lees meer »

Peaks: 6 maanden later...

Het begin is 6 maanden geleden gemaakt en het plantje is lekker aan het groeien! En met plant bedoel ik natuurlijk het Peaks potje! Onthoud dat beginnen belangrijker is dan alles perfect willen doen. Ik ben gewoon begonnen met wekelijks wisselgeld te beleggen en als ik nu zie wat het mij oplevert dan ben ik tevreden. Een mooi begin van mijn reis naar financiële onafhankelijkheid door middel van rente op rente (hierover meer in een volgende blog). In dit artikel laat ik je zien hoeveel ik inmiddels precies via Peaks heb weggezet/belegd en of dit mij wat heeft opgeleverd tot nu toe of niet..

Lees meer »

Peaks: het begin!

Op het moment van schrijven (een aantal weken terug) ben ik ongeveer 2 maanden met Peaks bezig zonder dat ik doorheb dat ik geld opzij leg voor later. Het leuke (en makkelijke) aan dit geld is dat het voor je wordt belegd. Zelf doe je daar niks aan. Peaks zorgt ervoor dat je geld gespreid wordt geïnvesteerd in verschillende indexfondsen. Ze leggen de nadruk op risicospreiding. Je bepaalt zelf hoeveel risico je neemt. Dit komt in de vormen van portfolio's. De 4 verschillende zijn: Mild, Pittig, scherp en Heet. 

Lees meer »