Beleggen? Hoe dan?!

Dat was mijn eerste gedachte toen het idee om te gaan beleggen in mijn hoofd rondspookte. Een enge maar zeer interessante gedachte met betrekking tot het financieel onafhankelijk worden. Ik wilde niet zomaar in het diepe springen en ben eerst op onderzoek uitgegaan. YouTube filmpjes kijken, artikelen lezen, elke ochtend het beursnieuws volgen. Een icoon voor de beleggerswereld is natuurlijk Warren Buffet. Na flink wat lezen over de beste man ben ik erachter gekomen dat al zijn succes in deze wereld niet zomaar is gekomen. Zijn succes en vermogen is volgens velen door benjamin Graham gekomen. Met name het boek "The Intelligent Investor" heeft Buffet geholpen de aandelen- en dividendmagnaat te worden die hij nu is.

 

Hoe ben ik gestart?

Al vaker had ik het over beleggen gehad maar nog nooit actie ondernomen. Ik ben een paar maanden geleden begonnen met het opzij zetten van geld via Peaks. Met mijn wisselgeld om precies te zijn. Dit op aanraden van mijn klasgenoot die al een tijdje daar actief mee bezig was en tot nu toe een leuk rendement had behaald. Dit moet ik ook doen dacht ik! Maar om niet al te veel af te dwalen voor nu bespreek ik dit op de volgende pagina. Neem daar ook zeker een kijkje. 

Lees meer »

Ik ben altijd opzoek naar meer informatie en andermans meningen. Daar kan je enorm veel van leren. Ben jij dat nou ook? Laat onder elke blog update dan een reactie achter! Hoe ben jij een PASSIEF inkomen aan het creëren?