Peaks: het begin!

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 16:15

Op het moment van schrijven (een aantal weken terug) ben ik ongeveer 2 maanden met Peaks bezig zonder dat ik doorheb dat ik geld opzij leg voor later. Het leuke (en makkelijke) aan dit geld is dat het voor je wordt belegd. Zelf doe je daar niks aan. Peaks zorgt ervoor dat je geld gespreid wordt geïnvesteerd in verschillende indexfondsen. Ze leggen de nadruk op risicospreiding. Je bepaalt zelf hoeveel risico je neemt. Dit komt in de vormen van portfolio's. De 4 verschillende zijn: Mild, Pittig, scherp en Heet. 

Ik heb gekozen voor het portfolio Heet. Dit houdt in dat ik mijn geld opzij zet voor een periode van 15 jaar met een gemiddeld verwacht rendement van 6,5%. Dit zorgt ervoor dat ik de komende 15 jaar een enorm mooi potje opbouw. Al het geld dat je inlegd kan je opnemen wanneer je maar wil. De winst kan je echter pas opnemen na die 15 jaar. Dit is voor mij als Passieveling geen probleem. Ik denk aan de lange termijn en beleg alleen geld dat ik de komende jaren niet nodig heb. Naast het inleggen van je wisselgeld kan je ook extra inleggen wanneer je maar wil.

Momenteel zit ik op een winst van €6,80 met een inleg van zo'n €200,-. Geen slecht rendement al zeg ik het zelf. Zoals ik al eerder aangaf beleg ik voor de lange termijn. Denk hierbij aan 30 a 40 jaar. die bijna €7,- winst is leuk maar nog lang niet op het niveau dat ik wil. Daarnaast schommelt dit nogal en zat ik een week geleden nog maar op €2,- winst en zelfs kwam ik even in de min vanwege de olieprijs die onder de nul zakte en de rest van de markt daarin meenam. Maar als Passieveling kijk ik nooit naar de korte termijn en beleg ik alleen met geld dat ik kan missen. Zo voorkom ik de neiging om een zogeheten 'panic sell'. 

Een ander voordeel van beleggen via een externe app is dat ik het niet zie. Wanneer ik aan het einde van de maand zit reken ik uit wat ik over houd. Omdat ik mijn Peaks potje alleen zie wanneer ik precies die app open reken ik dit ook nooit mee. dit zorgt ervoor dat mijn potje blijft groeien zonder dat ik er aan kom, ideaal voor de Passieveling!

Interesse?

Ben je nou benieuwd naar de app? Zorg ervoor dat je altijd je eigen onderzoek doet! Vandaar dat ik de link Rabobank.nl/peaks hier met jullie deel.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.