Peaks: 6 maanden later...

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 13:53

Het begin is 6 maanden geleden gemaakt en het plantje is lekker aan het groeien! En met plant bedoel ik natuurlijk het Peaks potje! Onthoud dat beginnen belangrijker is dan alles perfect willen doen. Ik ben gewoon begonnen met wekelijks wisselgeld te beleggen en als ik nu zie wat het mij oplevert dan ben ik tevreden. Een mooi begin van mijn reis naar financiële onafhankelijkheid door middel van rente op rente (hierover meer in een volgende blog). In dit artikel laat ik je zien hoeveel ik inmiddels precies via Peaks heb weggezet/belegd en of dit mij wat heeft opgeleverd tot nu toe of niet..

De afgelopen 6 maanden heb ik wekelijks mijn wisselgeld opzij gezet met een verdubbelaar aan van 2x. Dit houd in dat al mijn wisselgeld 2x wordt afgeschreven en wordt ingelegd. Ik vind dit persoonlijk heel fijn omdat je daarmee net een beetje extra doet zonder dat je het echt doorhebt. Je kan ook kiezen voor een verdubbelaar van 3x en 4x. Uiteraard kan je de verdubbelaar ook uitzetten. Verder beleg ik met het portfolio heet. Hier gaan ze uit van een jaarlijks rendement van 6,5%. Niet gek voor wat wisselgeld!

Zoals je hier rechtsboven kan zien heb ik in een halfjaar tijd een portfolio opgebouwd van €446,37

Hiervan is ruim €25,- winst en dat komt nu neer op zo'n 11%! Er kan natuurlijk veel veranderen in de komende maanden maar feit is dat het er nu wel lekker voor staat. 

Hoe ziet dit er nu in een grafiek uit?

Ik ben in februari begonnen met het inleggen en zoals je kunt zien heeft de eerste aandelencrash in maart genoeg impact gehad waardoor mijn portfolio €10,- in de min stond. 

Aangezien ik ben begonnen met beleggen voor de lange termijn en ik nog niet veel geld erin had gestopt maakte ik mij nog niet al te druk. Ik had/heb er het volste vertrouwen in dat op de lange termijn alles weer goed komt. 

De dip in maart werd eind augustus dubbel en dwars goedgemaakt toen mijn winst een 'Peak'(s) bereikte van €37,-

Ik hoop natuurlijk deze trend de komende tijd voort te kunnen zetten, ik hou jullie op de hoogte!

Benieuwd naar hoe mijn Peaks avontuur begon? Check dan snel mijn eerste post hierover via Peaks: het begin!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.