Hoe ben ik gestart?

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 16:03

Al vaker had ik het over beleggen gehad maar nog nooit actie ondernomen. Ik ben een paar maanden geleden begonnen met het opzij zetten van geld via Peaks. Met mijn wisselgeld om precies te zijn. Dit op aanraden van mijn klasgenoot die al een tijdje daar actief mee bezig was en tot nu toe een leuk rendement had behaald. Dit moet ik ook doen dacht ik! Maar om niet al te veel af te dwalen voor nu bespreek ik dit op de volgende pagina. Neem daar ook zeker een kijkje. 

"Hoe gaat het met je Peaks potje?" vroeg een vriend ietwat sarcastisch. "Ik beleg tegenwoordig via de ING bankieren app, is dat niet iets voor jou?". Ja dat is misschien wel wat antwoordde ik. En de rest is geschiedenis! haha Nee, ik ben mij daar in gaan verdiepen omdat ik zelf ook bij de ING mijn bankieren doe. Een kleine stap dus om daar een beleggersrekening te openen. Via de aparte bankieren app was dit zo geregeld. Nog geen 5 minuten later stond ik in direct contact met de AEX, DAX etc. Zo zie je maar weer hoe belangrijk mond-op-mond reclame voor bedrijven is! Ook in deze tijd van social media dominantie. Op het moment van schrijven (een maand terug) heb ik nog niet belegd en doe ik eerst mijn eigen onderzoek in deze rare tijd van crisis. Hier liggen veel kansen maar ook veel valkuilen! Wanneer ik mijn eerste beleggingen doe laat ik dat meteen aan jullie weten via deze blog. 

Ik wil benadrukken dat je eigen onderzoek doen voordat je je geld belegt cruciaal is. Neem niet zomaar iets aan van de duizenden filmpjes en blogs over beleggen!


Reactie plaatsen

Reacties

Ruben
4 jaar geleden

Hoi,

Ik had een vraagje over het beleggen met ING.
Word dat net als peaks voor je gedaan om moet dat zelf doen?
Het ziet er interessant uit maar ik ben helemaal niet op de hoogte van de aandelen markt.

De Passieve student
4 jaar geleden

Hey Ruben!
Bedankt voor je reactie! Ik snap dat je met veel vragen zit, dit had ik in het begin ook. Bij ING moet je zelf beleggen. Pas vanaf 25.000 euro kan je dit beheerd laten beleggen. Niet veel die dat zomaar hebben liggen! haha Met de zakelijk bankieren app van ING sta je na inschrijven direct in contact met de AEX, DAX en andere beurzen in Europa. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben over hoe de zakelijk bankieren app van de ING werkt echter, zijn daar de transactiekosten vrij hoog (bijna 4 euro per transactie), wat ten koste van je rendement gaat. Ik zal de link van de ING hier met je delen en misschien dat ik binnenkort een review ga schrijven over alle brokers waar ik bij beleg.

De link: https://www.ing.nl/particulier/beleggen/beginnen-met-beleggen/zelf-op-de-beurs/index.html

Ik hoop dat ik je zo op weg heb geholpen. Als je nog vragen hebt mag je die natuurlijk altijd stellen!

Met vriendelijke groet,
De Passieve student