Inspirational #1: Zoetbeleg

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 20:09

Hier is dan het eerste artikel voor mijn nieuwe segment, genaamd: Inspirational!

Voor dit eerste interview heb ik gekozen voor iemand die sinds kort is begonnen met zijn blog genaamd: Zoetbeleg.

Hiermee wil hij meer grip op zijn geld  krijgen en een money mindset ontwikkelen. Hij wil zichzelf scherp houden maar ook juist andere mensen motiveren en ze laten beseffen dat er genoeg kansen liggen in Nederland, zolang je er maar hard voor wilt werken. 

Benieuwd wie er schuil gaat achter Zoetbeleg? Lees dan snel het interview hieronder!

 

Vertel eens, wie ben je?

Voorlopig blijf ik in de anonimiteit maar ik ben vader/echtgenoot en in het dagelijks leven ben ik accountmanager. Mijn vrouw is thuis met de kinderen, totdat de jongste naar school gaat. In mijn vrije tijd ben ik bezig met sporten en verschillende aspecten die te maken hebben met persoonlijke financiën.

Mijn baan geeft mij de mogelijkheid om leuk te verdienen door middel van een bonus en provisie structuur, waardoor ik een leuk salaris heb. Dit hadden wij eerst niet. Ik werkte toen in de detailhandel en doordat ik een half uur moest reizen (niet helemaal vergoed) en slecht betaald kreeg kwamen we op een creatieve manier rond. Deze creatieve manier van denken en omgaan met geld helpt ons nog steeds veel waardoor wij hele lage vaste lasten hebben. Na lang solliciteren kon ik beginnen bij mijn huidige werkgever en dat was eigenlijk vanaf de eerste dag al een succes. We hebben een auto met tankpas en hadden eindelijk geld dus hebben wij hier eerst maar eens van genoten met uitjes en vakanties!

 

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in persoonlijke financiën? 

Ik was altijd al helemaal weg van de film: "Wolf of Wall Street"  waarin Jordan Belfort gespeeld wordt door Leonardo Dicaprio. In de film bouwt hij een miljoenen imperium op (niet helemaal legaal maar dat terzijde). In het begin van dit jaar las ik het boek "Rich Dad Poor Dad"  en wat was dit echt een eye opener!  In dit boek wordt een grafiek beschreven die laat zien hoe het huishoudboekje van de rijken en de armen er uitziet en daardoor ik wist gelijk wat ik wilde veranderen. Eigenlijk ging ik toen pas kijken naar wat ik verkeerd had gedaan in de jaren ervoor. Niet alleen het geld maar ook de mindset ging in een dag helemaal om! Met Zoetbeleg wil ik mijn route naar een groter vermogen laten zien en mensen inspireren om ook eens te kijken naar alle mogelijkheden die er zijn! Want ook met een klein beetje geld is er veel mogelijk tegenwoordig. Kijk bijvoorbeeld naar Bux Zero waar je zonder transactiekosten kan handelen en dus met bijvoorbeeld €10 euro al kan beginnen.

 

Vertel ons meer over je achtergrond: uit wat voor familie kom je? 

Ik ben inmiddels 30 jaar en ik kan gerust zeggen dat ik een prachtige jeugd heb gehad. Ik was enig kind, mijn moeder deed soms oppas werk en mijn vader werkte als operator in een fabriek. Nooit geld te weinig, nooit geld te veel naar mijn weten en dat was lekker. Wij gingen niet vaak op vakantie omdat mijn ouders dat nooit wilden. Wel werd er altijd geklust of gingen we op bezoek bij familie. Mijn ouders hebben mij geleerd dat je moet werken voor je geld en dat je geld opzij moet zetten voor leuke of onvoorziene dingen. "Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg"  was eigenlijk het motto en ik ben ze hier zo ontzettend dankbaar voor. Ik ben opgevoed met normen en waarden en met het feit dat je elkaar moet respecteren en dat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben en daar ben ik gelukkig mee. 

 

Waarom wil je financieel onafhankelijk worden? 

Hier ben ik heel kort in: puur omdat het kan. De vrijheid die daarbij komt kijken is heerlijk. Maar ik zou het ook fantastisch vinden om mijn kinderen zorgeloos op te kunnen voeden en misschien de generaties daarna ook wel onbezorgd te kunnen laten opgroeien. 

 

Heb je side hustles en zo ja, welke?

Mijn main side hustle is toch Roamler. Met Roamler verdien ik ongeveer €100  in de maand erbij door merchandising en als mystery guest bezoeken te brengen aan verschillende winkels. Door mijn werk in de retail branche heb ik genoeg ervaring met merchandising en alles wat daarbij komt kijken en daarnaast ik vind ik het ook erg leuk om te doen. Mijn baan geeft mij de vrijheid hiervoor en dat is dus simpel te combineren! Check vooral ook mijn blog hierover! 

 

Hoe kom je de corona crisis financieel door? 

Ik werk als accountmanager in de buitendienst en kan hiermee provisie en bonussen verdienen. Door corona is het wel wat lastiger en dit merk ik financieel natuurlijk ook. Ik hoef mij totaal geen zorgen te maken over rekeningen maar de krenten in de pap bleven in bepaalde maanden (april tot juni) wel wat uit. Ik maak mij hier geen zorgen over omdat het de afgelopen 2 maanden weer als "normaal" ging en mijn baan kwijt raken gebeurt ook niet. Tuurlijk heb ik er last van maar gelukkig geen overlast. 

 

Waar zie jij jezelf over 5 à 10 jaar?

Mijn korte termijn doel  is om binnen 3 jaar een woning te kopen en daarnaast het vergroten van mijn aandelen portfolio. En voor de langere termijn zou ik willen beginnen met investeren in vastgoed om hiermee mijn inkomsten te vergroten en te kunnen leven van een passief inkomen

 

Heb je nog een tip voor de beginnende investeerder?

Mijn tip naar iedereen is: kijk alsjeblieft naar jezelf. Maak doelen en werk hier hard voor, ook al lijken ze klein. Voor de een is €100 beleggen een klein bedrag maar voor de ander kan dit een wereld van verschil betekenen. Op Instagram zie je de ene dikke portfolio na de andere voorbij komen. Laat je hier niet gek door maken. Wat je doel ook is, als je elke dag je best doet zal je vooruitgang maken. Laat je alsjeblieft niet demotiveren door wat een ander heeft, want heel simpel: daar heb je niks aan.

 

Een quote die Zoetbeleg heeft geïnspireerd:

 "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful." - Eric Thomas. 

 

Zo zie je maar weer dat 1 boek lezen je mindset totaal kan doen veranderen en daarmee ook misschien wel je leven!

Vond je dit nou een leuk interview en wil je meer te weten komen over Zoetbeleg? 

Volg zijn blog: https://www.zoetbeleg.nl/

En op Instagram bekend onder de naam: Zoetbeleg.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.